Tags:
, view all tags

TESTs:

  • Run the following tests from the testsuite of Dmitry Zaborov (WMS CLI)
    • WMS-cli-basic-cycle.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-basic-cycle-logfile.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-basic-cycle-config.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-basic-cycle-default-jdl.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-basic-cycle-input.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-basic-cycle-resource.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-detailed-cycle.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-submit-option-to.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-submit-option-valid.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-list-match.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-delegate-proxy.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-cancel.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-status-all.sh: === Connection timed out ===
    • WMS-cli-logging-info.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-job-info.sh: === test PASSED ===
    • WMS-cli-file-perusal.sh: === test PASSED ===

Check bugs:

  • BUG #17534: unexpected behavior of glite-wms-job-output PARTIALLY FIXED
    • Retrieve the output of a single job without the "--nosubdir" option:
      [ale@egee-rb-03 UI]$ glite-wms-job-output --dir test https://devel17.cnaf.infn.it:9000/tpzN_qsPhV41QLxx4hN9iQ
      
      Connecting to the service https://wms009.cnaf.infn.it:7443/glite_wms_wmproxy_server
      
      Error - Operation Failed
      Unable to retrieve the output
      but the output is correctly stored under directory test/ale_tpzN_qsPhV41QLxx4hN9iQ
    • Retrieve the output of two or more jobs without the "--nosubdir" option:
      [ale@egee-rb-03 UI]$ glite-wms-job-output --dir test https://devel17.cnaf.infn.it:9000/ERnZhyvT49pbPo9gmGQR8g https://devel17.cnaf.infn.it:9000/-DRDiqYsWOMVer-iqY2z9w
      ------------------------------------------------------------------
      1 : https://devel17.cnaf.infn.it:9000/ERnZhyvT49pbPo9gmGQR8g
      2 : https://devel17.cnaf.infn.it:9000/-DRDiqYsWOMVer-iqY2z9w
      a : all
      q : quit
      ------------------------------------------------------------------
      
      Choose one or more jobId(s) in the list - [1-2]all (use , as separator or - for a range): a
      
      Connecting to the service https://wms009.cnaf.infn.it:7443/glite_wms_wmproxy_server
      
      Connecting to the service https://wms009.cnaf.infn.it:7443/glite_wms_wmproxy_server
      
      Error - Operation Failed
      Unable to retrieve the output for any job
      but the output are correctly stored:
       
      [ale@egee-rb-03 UI]$ ls -l  test/*
      test/ale_-DRDiqYsWOMVer-iqY2z9w:
      total 136
      -rw-rw-r-- 1 ale ale 131125 Apr 21 12:53 ls.out
      
      test/ale_ERnZhyvT49pbPo9gmGQR8g:
      total 108
      -rw-rw-r-- 1 ale ale 105990 Apr 21 12:53 ls.out
    • Retrieve the output of one or more jobs with the "--nosubdir" option:
      [ale@egee-rb-03 UI]$ glite-wms-job-output --noint --dir test --nosubdir https://devel17.cnaf.infn.it:9000/lbqwcfFH36b793VB9zA10g https://devel17.cnaf.infn.it:9000/A-oJg5mUXBEbnISTjVErMw
      
      Connecting to the service https://wms009.cnaf.infn.it:7443/glite_wms_wmproxy_server
      
      Warning - option --nosubdir specified: 
      output files with same name will be overridden
      
      Connecting to the service https://wms009.cnaf.infn.it:7443/glite_wms_wmproxy_server
      
      Warning - option --nosubdir specified: 
      output files with same name will be overridden
      
      Warning - Directory already exists: 
      /home/ale/UI/test
      
      Do you wish to overwrite it ? [y/n]n : y
      
      Error - Operation Failed
      Unable to retrieve the output for any job
      but the output is correctly stored under directory test

  • BUG #29635: bad error message for glite_wms.conf syntax error FIXED
    • Modified the configuration file breaking the syntax, then submit..
      [ale@egee-rb-03 UI]$  glite-wms-job-submit  -a -c ~/UI/etc/wmp_wms009.conf -o uitest jdl/ls.jdl 
      Syntax error occurred: 
      Error occured at: Row: 12, Col: 86
      " };
           //LBAddresse ... "

  • BUG #34949: Ctl-C'ed submission gives funny state FIXED
    • Submit a job with big input data, wait a while and then type Ctrl-C
      [ale@egee-rb-03 UI]$  glite-wms-job-submit  -a -c ~/UI/etc/wmp_wms009.conf -o uitest jdl/ls.jdl 
      
      Connecting to the service https://wms009.cnaf.infn.it:7443/glite_wms_wmproxy_server
      
      
      Cancelling copy...
      
      Error - The job has been successfully registered (the JobId is: https://devel17.cnaf.infn.it:9000/gmIXAmuyS5inwyPnQOKBOQ), but an error occurred while transferring files:
      User killed the command execution
      To complete the operation start the job by issuing a submission with the option:
       --start https://devel17.cnaf.infn.it:9000/gmIXAmuyS5inwyPnQOKBOQ
      The status of the job should be:
      *************************************************************
      BOOKKEEPING INFORMATION:
      
      Status info for the Job : https://devel17.cnaf.infn.it:9000/gmIXAmuyS5inwyPnQOKBOQ
      Current Status:     Submitted 
      Submitted:          Tue Apr 21 13:01:55 2009 CEST
      *************************************************************
      NOTE I try to issue a "--start" as suggest, the job is submitted but no one said me that not all the input files have been completely transferred.
      [root@wms009 ~]# ls -lh /var/glite/SandboxDir/gm/https_3a_2f_2fdevel17.cnaf.infn.it_3a9000_2fgmIXAmuyS5inwyPnQOKBOQ/input/bigfile 
      -rw-r--r--  1 dteam043 dteam 28M Apr 21 13:01 /var/glite/SandboxDir/gm/https_3a_2f_2fdevel17.cnaf.infn.it_3a9000_2fgmIXAmuyS5inwyPnQOKBOQ/input/bigfile
      but
      [ale@egee-rb-03 UI]$ ls -lh data/bigfile 
      -rw-r--r-- 1 ale ale 50M Aug 24  2006 data/bigfile

  • BUG #43601: glite-wms-job-submit silently adds VO defaults to user configuration FIXED
    • Submit a job using option "--debug"
      [ale@egee-rb-03 UI]$  glite-wms-job-submit --debug  -a -c ~/UI/etc/wmp_wms009.conf -o uitest jdl/ls.jdl 
      -----------------------------------------
      21 Apr 2009, 13:18:10 -I- PID: 9283 (Debug) - Vo read from proxy certificate extension
      -----------------------------------------
      -----------------------------------------
      21 Apr 2009, 13:18:10 -I- PID: 9283 (Debug) - VirtualOrganisation value : dteam
      -----------------------------------------
      -----------------------------------------
      21 Apr 2009, 13:18:10 -I- PID: 9283 (Debug) - Configuration file: /home/ale/UI/etc/wmp_wms009.conf - VirtualOrganisation, RetryCount, rank attribute(s) no more supported outside JDL Default Attributes section "JdlDefaultAttributes"
      -----------------------------------------
      -----------------------------------------
      21 Apr 2009, 13:18:10 -I- PID: 9283 (Debug) - Loaded user configuration file:
       /home/ale/UI/etc/wmp_wms009.conf
      -----------------------------------------
      -----------------------------------------
      21 Apr 2009, 13:18:10 -I- PID: 9283 (Debug) - Configuration file: /opt/glite/etc/dteam/glite_wmsui.conf - VirtualOrganisation, MyProxyServer attribute(s) no more supported outside JDL Default Attributes section "JdlDefaultAttributes"
      -----------------------------------------
      -----------------------------------------
      21 Apr 2009, 13:18:10 -I- PID: 9283 (Debug) - Loaded Vo specific configuration file:
       /opt/glite/etc/dteam/glite_wmsui.conf
      As you can see the user configuration is read before the loaded Vo specific configuration file

  • BUG #47134: WMS UI: glite-wms-job-{delegate-proxy,submit} fail if HOME is not set FIXED
    • Unset the variable HOME and then try to use glite-wms-job-* commands
      [ale@egee-rb-03 UI]$ unset HOME; glite-wms-job-submit -a -c ~/UI/etc/wmp_wms009.conf -o uitest jdl/ls.jdl
      
      Connecting to the service https://wms009.cnaf.infn.it:7443/glite_wms_wmproxy_server
      
      ====================== glite-wms-job-submit Success ======================
      
      The job has been successfully submitted to the WMProxy

  • BUG #47677: WMS job submission aborts on non-existent endpoint FIXED
    • Change the configuration file putting a non-existent wmproxy address
      [
          WmsClient = [
           ErrorStorage="/var/tmp";
           OutputStorage=  "/tmp";
           ListenerStorage="/tmp";
           DefaultStatusLevel  = 1 ;
           DefaultLoggingLevel = 0 ;
           WMProxyEndPoints = {"https://wms009.cnaf.infn.it:7443/glite_wms_wmproxy_server", "https://non-existent.cern.ch:7443/glite_wms_wmproxy_server" };
          JdlDefaultAttributes =  [
              requirements = other.GlueCEStateStatus == "Production" && !RegExp("in2p3",other.GlueCEUniqueID);
              rank =-other.GlueCEStateEstimatedResponseTime ;
              ];
          ];
      ]
      Then submit a job:
      [ale@egee-rb-03 UI]$ unset HOME; glite-wms-job-submit -a -c ~/UI/etc/wmp_wms009.conf -o uitest jdl/ls.jdl
      
      Warning - getWmps
      Unable to resolve endpoint passed through configuration file: https://non-existent.cern.ch:7443/glite_wms_wmproxy_server
      
      Connecting to the service https://wms009.cnaf.infn.it:7443/glite_wms_wmproxy_server
      
      ====================== glite-wms-job-submit Success ======================
      
      The job has been successfully submitted to the WMProxy

  • BUG #48702: job-list-match fails when first WMS tried is draining FIXED
    • Use the same configuration file as in the previous bug, then issue a glite-wms-job-list-match
      [ale@egee-rb-03 UI]$  glite-wms-job-list-match --rank -a -c ~/UI/etc/wmp_wms009.conf jdl/ls.jdl 
      
      Warning - getWmps
      Unable to resolve endpoint passed through configuration file: https://non-existent.cern.ch:7443/glite_wms_wmproxy_server
      
      Connecting to the service https://wms009.cnaf.infn.it:7443/glite_wms_wmproxy_server
      ==========================================================================
      
                           COMPUTING ELEMENT IDs LIST 
       The following CE(s) matching your job requirements have been found:

  • BUG #48806: [glite-wms-job-status] glite-wms-job-status gives an error on SLC5 FIXED
    • Simply use the glite-wms-job-status command

-- AlessioGianelle - 21 Apr 2009

Edit | Attach | PDF | History: r6 | r4 < r3 < r2 < r1 | Backlinks | Raw View | More topic actions...
Topic revision: r2 - 2009-04-21 - AlessioGianelle
 
  • Edit
  • Attach
This site is powered by the TWiki collaboration platformCopyright © 2008-2021 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TWiki? Send feedback